Serial irani   دانلود آهنگ جدید   قاب آیفون   مکمل های بدنسازی   کفپوش بیمارستانی   دوچرخه ثابت طاهالند   اخبار ورزشی   سریال   آهنگ قدیمی   سایت دانلود آهنگ   دانلود موزیک جدید   دانلود اهنگ   سایت پیش بینی   دوربین تحت شبکه داهوا   خرید بکلینک   خرید اکانت اسپاتیفای   خرید سرور مجازی   خرید صندلی پزشکی   دوربین مداربسته   شیشه بالکن   سیگنال فارکس   لایسنس رایگان نود 32   یوزر پسورد نود 32   سئو سایت   لایسنس نود32   آپدیت نود 32   بک لینک   
بيماري وبا چيست؟ علائم، علل و درمان بيماري وبا (بخش سوم) خبرنامه پزشكي ايران و جهان

خبرنامه پزشكي ايران و جهان
 
نويسندگان
لینک دوستان
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 12
دیروز : 22
افراد آنلاین : 1
همه : 452
چت باکس

عوامل خطر

هر كسي مستعد ابتلا به بيماري وبا است، به استثناي نوزاداني كه شير مادراني را ميخورند كه قبلا بيماري وبا را داشته اند. با اين حال، عوامل خاصي مي توانند شما را به اين بيماري آسيب پذيرتر كنند يا احتمال بيشتري براي تجربه علائم و نشانه هاي شديد به وجود دارند. عوامل خطر براي وبا عبارتند از:

- شرايط بهداشتي ضعيف. در شرايطي كه در آن حفظ بهداشت محيط – از جمله تأمين آب آشاميدني – دشوار باشد، احتمال ابتلا به وبا وجود دارد. چنين شرايطي براي اردوگاه هاي پناهندگان، كشورهاي فقيرنشين و مناطق ويران شده به خاطر قحطي، جنگ و يا بلاياي طبيعي رايج است.

- كاهش يا عدم وجود اسيد معده (هيپوكلريدريا يا آكلور هيدريا). باكتري هاي وبا در محيط اسيدي نمي توانند زنده بمانند و اسيد معمولي معده اغلب به عنوان اولين خط دفاعي در برابر عفونت عمل ميكند. اما افراد داراي كمبود اسيد معده مانند كودكان، افراد مسن و افرادي كه از آنتي اسيدها، مسدود كننده هاي H2 يا مهار كننده هاي پمپ پروتون استفاده ميكنند- اين خط دفاعي را ندارند، بنابراين بيشتر مستعد ابتلا به وبا هستند.

- زندگي با فرد آلوده. اگر با كسي كه اين بيماري را دارد زندگي ميكنيد، خطر ابتلا به آن به ميزان قابل توجهي افزايش مي يابد.

- داشتن گروه خوني O. به دلايلي كه به طور كامل مشخص نيست، افراد مبتلا به گروه خوني O نسبت به افراد با ساير گروه هاي خوني، دو برابر احتمال بيشتري براي ابتلا به بيماري وبا دارند.

- غذاهاي دريايي صدفدار خام يا با پخت اندك. اگرچه شيوع ويروس هاي وبا در مقياس بزرگ ديگر در كشورهاي صنعتي رخ نميدهد، خوردن صدفداران از آب هايي كه مشخص است حامل اين باكتري ها هستند به ميزان زيادي خطر شما را افزايش مي دهد.

عوارض و پيامدهاي وبا

مي تواند به سرعت به مرگ منجر شود. در موارد شديدتر، از دست دادن سريع مقادير زياد مايعات و الكتروليت ها مي تواند طي دو تا سه ساعت منجر به مرگ شود. در موارد نادر، افرادي كه تحت درمان قرار نمي گيرند ممكن است به خاطر كم آبي و بي حالي چند روز پس از بروز اولين نشانه هاي بيماري وبا جان خود را از دست بدهند. اگر چه بي حالي و كم آبي شديد بدترين عوارض وبا هستند، مشكلات ديگري نيز ميتوانند رخ دهند مشكلاتي نظير:

-كاهش قند خون (هيپوگليسمي). سطح قند خون (گلوكز) پايين – منبع اصلي انرژي بدن – ممكن است زماني رخ دهد كه افراد در غذا خوردن به شدت دچار مشكل ميشوند. كودكان بيشتر در معرض خطر اين پيامد هستند كه مي تواند باعث تشنج، ناخودآگاهي و حتي مرگ شود

-ميزان پايين پتاسيم (هيپوكالمي). افراد مبتلا به وبا مقدار زيادي مواد معدني، از جمله پتاسيم، در مدفوعشان از دست مي دهند. سطوح پتاسيم بسيار پايين باعث اختلال در عملكرد قلب و عصب مي شود كه تهديد كننده زندگي است.

-نارسايي كليه (كليوي). هنگامي كه كليه ها توانايي پاكسازي خود را از دست مي دهند، مقدار مايعات بيش از حد، مقداري از الكتروليت ها و مواد زائد در بدن شما تجمع مي يابند كه يك وضعيت احتمالا كشنده است. در افرادي كه مبتلا به وبا هستند، نارسايي كليه اغلب همراه با بي حالي است.

وبا در امريكا با كمترين موارد مربوط به مسافرت خارج از امريكا و يا غذاهاي دريايي آلوده كه به درستي طبخ نشده اند، نادر است.

در صورت سفر به منطقه اي كه بيماري وبا شايع است، در صورتي كه موارد احتياط زير را رعايت كنيد، خطر ابتلا به بيماري وبا بسيار پايين خواهد بود:

-دست هاي خود را با آب و صابون بخصوص پس از توالت و قبل از خوردن غذا بشوييد. حداقل ۱۵ ثانيه قبل از آب كشيدن، دستها را خوب بماليد. اگر صابون و آب در دسترس نيست، از ضدعفوني كننده دست با پايه الكل استفاده كنيد.

 -فقط آب آشاميدني، از جمله آب بطري يا آبي كه خودتان جوشانده ايد يا ضد عفوني كرده ايد، بنوشيد. حتي براي مسواك زدن از آب بطري استفاده كنيد. نوشيدني هاي گرم به طور كلي بي خطر هستند، مثل نوشيدني هاي كنسرو شده يا داخل بطري، اما قبل از باز كردن آنها، خارج از بطري ها را تميز كنيد. از اضافه كردن يخ به نوشيدني هاي خود پرهيز كنيد، مگر اينكه خودتان يخ را با استفاده از آب سالم تهيه كرده باشيد.

-در صورت امكان غذاهايي را بخوريد كه به طور كامل پخته شده و گرم شده اند، از خريداري غذاهاي خياباني خودداري كنيد. در صورتي كه از غذاهاي خياباني خريداري كرديد حتما در حضور خودتان تهيه شوند و داغ سرو كنيد.

 -از سوشي و همچنين ماهي و هرنوع غذا دريايي خام يا غذاهاي دريايي كه به درستي طبخ نشده اند، پرهيز كنيد.

-از ميوه ها و سبزيجاتي استفاده كنيد كه خودتان ميتوانيد آنها را پوست بگيريد مانند موز، پرتقال و آووكادو. از خوردن سالاد تهيه شده با ميوه هايي كه نمي توان آنها را پوست گرفت، مانند انگور و انواع توت ها خودداري كنيد.

-مراقب خوردن خوراكي هاي لبني، از جمله بستني كه اغلب آلوده است و شير غير پاستوريزه، باشيد.

 

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ] [ ۱۲:۵۷:۰۸ ] [ Glimmer ]
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By limoblog :.

درباره وبلاگ

مطالب و اخبار به روز پزشكي و سلامت را از اينجا مطالعه كنيد.
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب